Akupunktur mot allergi = sant?!

Sker mirakel?! Ja, jag tror faktiskt det.
Ända sedan jag var typ 7-8 år har jag varit allergisk mot pälsdjur, vissa mer än andra. Hund, kanin och ko har alltid gått bra, medan katt, marsvin och häst inte fungerat alls. Jag kan reagera mot vissa hundar också, främst hundar med väldigt kort och hård päls typ boxer och dobermann, men bara lite grann.
Allergin har minskat med åren, förr kunde jag tex inte träna hund i ridhus utan att ta allergitablett men det kan jag nu. Jag har ju som känt också jobbat på smådjursklinik, i receptionen, i ett par omgångar och det har funkat. Jag har dock direkt känt av kattallergin om jag tex hjälpt till att hålla en katt för tempning, fast jag genast tvättat händerna efteråt. Rexkatter och sibiriska katter har jag vågat sticka näsan i och det har gått bra, de är mer ”allergivänliga” än andra kattraser.

Då jag fördjupat mig mer i rexraserna har jag också kommit in på behandlingar mot allergi. Det är ju inte fett med sånt direkt – typ sensibilisering, bioresonansterapi och akupunktur. På jobbet berättade en arbetskompis att hennes dotter blivit frisk från pollenallergi då hon gått till en kinesisk akupunktör. Efter fem gånger fick dottern sluta med medicinerna och har klarat sig utan sedan dess. Jag bestämde mig för att prova. Jag menar, funkar det så är det fantastiskt, funkar det inte så är det väl så då.

Akupunktören, kinesisk TCM-läkare, trodde nog att allergin skulle gå att bota även om jag haft den nästan hela mitt liv. Förra veckan gick jag på tre behandlingar: måndag, onsdag och fredag, och fick order om att testa katt och häst under helgen. Jag är normalt lite täppt i näsan och nyser ofta, och detta hade inte ändrat alls under veckan, så jag kände mig milt sagt skeptisk. Men i lördags besökte jag först Tina som har två katter i liten lägenhet, fikade där nån timme och avslutade med att klappa en av katterna och hålla den i famnen. Kände ingenting. Åkte sen på kvällen till svägerskan och kelade med deras katt. Avslutade med att riktigt köra ner näsan i pälsen på den. Kände ingenting…???
I söndags åkte jag till en ridskola, traskade runt i stallet och tryckte upp hö i näsan. Ingen reaktion. Klappade sedan på en häst en stund och när jag satte mig i bilen gned jag mig med flit i ansiktet, näsan och lite i ögonen. På väg hem kände jag möjligen lite, lite irritation i näsan (men inte en endaste nysning!) och kanske lite i luftvägarna. Svårt att säga eftersom jag känner efter så intensivt…

Idag var jag igen på behandling och blev beordrad att träffa marsvin. Traskade till Zooligan som säljer smådjur och kelade med ett marsvin en stund. Gned mig lite i ansiktet. Ingen reaktion!

Det här är HELT OTROLIGT! Jag har verkligen inte haft några som helst förväntningar utan tvärtom varit skeptisk eftersom jag inte känt någon effekt på mitt allmäntillstånd under veckan. Men det är ett faktum, det har fungerat. Shit, tänk om jag på riktigt är av med min förhatliga djurallergi? Jag vågar inte tro på det ännu. Ett par behandlingar till, sen ska det vara klart. Sådär bara. Helt galet! 🙂

Varför går inte alla allergiker på akupunktur liksom – varför har jag inte känt till detta förut? Jag har i alla år trott att det enda som kan hjälpa är sensibilisering. Aldrig hört om nån med allergi som skulle vara hjälpt av akupunktur.

SHIT ALLTSÅ!!! *slår volter i tanken* 😀

Tillägg 5.5.2014: Akupunktören heter Wayne Geng och finns på Åland, i Finland. Jag har skrivit mer om allergin i bloggen och de inläggen hittas under kategorin ”Allergi”.

13 reaktioner till “Akupunktur mot allergi = sant?!”

  1. Hej… Intressant för mig som också är allergiker. Håller det i sig ff? Nu har det väl gått många månader sedan du fick akupunktur.

    1. Det håller i sig fortfarande! 🙂 Nu har jag inte testat katt på länge, men jag rider en gång i veckan och det går jättebra. Jag ska ”prova” katt ordentligt inom kort, så skriver jag ett nytt inlägg sen. Jag har satt en kategori ”Allergi” så man kan söka i bloggen.

  2. Hej, googlade om allergi å akupunktur och hamnade här. gammalt blogginlägg förstår jag men jag hoppas du kan se kommentaren ändå! Vart gick du någonstans?
    Vi var nämligen och nosade på sibiriska katter och det visade sig att min sambo inte reagerade. Så vi köpte en. Nu har det gått några dagar och han börjar känna av henne! Vilket är frustrerande. Vill ju absolut inte göra oss av med henne. Så jag tänkte att han kanske skulle testa akupunktur 🙂

  3. Hej, det låter helt otroligt, har du något telefon nummer till honom, jag är helt förtvivlad för jag har blivit allergisk mot både smink schampo och balsam alla krämer som finns känns det som. Är desperat 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s